Recept na chai latté
Za oknami sivo, pochmúrne a vy by ste si najradšej sadli s dekou a knižkou k rozpálenému krbu. To úplne láka na šálku horúceho chai latté pre tú správnu zimnú pohodu. Čierny čaj povzbudí myseľ a zmes korenia krásne zahreje. Vyskúšajte si náš jednoduchý recept, ktorý zvládne doma každý. Na prípravu vám postačí pár surovín.
Ingredience
Všetko korenie dajte do plecháčikov spoločne s vreckami čierneho čaju, zalejte vodou a priveďte do varu. Zmes chvíľu povarte, potom preceďte a rozlejte do vysokých pohárov do troch štvrtín.
Čaj dolejte 2 cm pod okraj mliekom na zjemnenie, doslaďte medom. Zvyšok mlieka si našľahajte pomocou trysky od kávovaru, alebo ručného šľahača na mlieko do bohatej peny. Mliečnu penu navrstvite do pohárov a zasypte mletou škoricou, alebo môžete použiť aj nastrúhaný muškátový oriešok. Na záver môžete dozdobiť zvitkom škorice, či hviezdičkou badiánu. A máte hotovo. Pochutnajte si a hlavne buďte v teple.
Tip na záver: Ak sa chystáte von, pripravte si chai latté (tentoraz bez mliečnej peny) pokojne so sebou na cesty do termohrnčekov alebo termofľaše. Uvidíte, ako sa bude hodiť. :)