Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Rozžiarte vašu pleť maskou zo zeleného čaju!

Líčka ako broskynky, kto by si to neželal! Veľmi často ale zabúdame, že o pokožku je treba sa starať celý rok. Zimné mesiace bývajú najviac kritické. Všetci poznáme drobné signály o pomoc, ktoré nám naše telo práve v tomto ročnom období vysiela. Vietor, chlad a nedostatok vitamínov dokáže tvár a ruky pekne potrápiť. V niekoľkých krokoch vám prezradíme, ako rozžiariť líčka a pri tom nesklamať peňaženku. 

foto alt

Zázračná príroda

Dnešná doba ponúka tak obrovskú škálu kozmetických prípravkov, že naozaj každý má možnosť vybrať si ten najvhodnejší. Niekedy však trvá celú večnosť, než objavíme tie pravé.

Vplyvom životného prostredia viac a viac ľudí trpí alergiami a precitlivenosťou na určité ich zložky a stáva sa z toho boj – taký pokus omyl. Niekedy nás totiž dokáže nemilo prekvapiť ich chemické zloženie.

Preto medzi posledné trendy vo svete krásy patrí čerstvá kozmetika, veganské výrobky (šetrné k prírode a bez živočíšnych zložiek) a RAW produkty. Za hlavní cieľ RAW trendu sa považuje čo najšetrnejšia úprava a spracovanie prírodných ingrediencií kvôli zachovaniu živín.

S láskou a úsmevom spomíname na naše babičky a ich domáce recepty na krásu. Vedeli, ako žiť v súlade s prírodou a čerpať z jej bohatstva. Navyše pri tom takmer neutratili ani euro naviac. Neveríte? Bude vám stačiť niekoľko ingrediencií, ktoré nájdete takmer v každej domácnosti. 

 

Ingrediencie:

Zelený čaj sypaný alebo vo vrecúšku – 3 lyžice
Žĺtky – 2 ks
Ovsené vločky – rozdrvené, malé množstvo 
Morská soľ alebo cukor kryštálový
Voda

 

Zelený čaj – tato zázračná ingrediencia neprestáva prekvapovať svojimi takmer magickými účinkami. Už odjakživa sa lístky čajovníku používali nielen k príprave lahodného nápoja, ale aj verne slúžili v medicíne a kozmetike. Vďaka prítomným polyfenolom, ktoré majú antioxidačné a protizápalové účinky, zabraňuje čaj vzniku pupienkov aj červenaniu pokožky a spomaľuje proces starnutia. 

Ovsené vločky – nielen zdravé raňajky, ale aj vitamínová bomba pre pokožku! Pokožku omladia, zregenerujú, vyčistia póry a predídu vzniku čiernych bodiek. Dokonale hydratujú a vďaka svojmu zloženiu normalizujú hladinu pH a zabraňujú najrôznejším zápalom. 

Žĺtky – o vajíčkach je všeobecne známe, že obsahujú celú škálu vitamínov, ktoré nie je potrebné vymenovávať. Sú zdrojom bielkovín a minerálnych látok a nájdeme v nich horčík, železo, jód a ďalšie látky dôležité pre ľudské telo, a to nielen vo výžive. 

Soľ a cukor – prírodný peeling, navyše soľ obsahuje minerálne látky.


Postup:

Nasypte čaj a soľ (alebo cukor) do stredne veľkej misky. Pridajte žĺtky a trochu vody izbovej teploty. Hmotu pomocou lyžice prešľahajte a postupne pridávajte vločky, kým dosiahnete požadovanú hustotu.

 

Aplikácia

Odlíčte sa a opláchnite tvár teplou vodou – pomôže to otvoreniu pórov. Masku nanášajte jemnými krúživými pohybmi. Vynechajte oblasť okolo očí a úst a nechajte pôsobiť 15 minút. Masku spláchnite vlažnou vodou. Na záver použite štipku vášho obľúbeného krému.

 

Starajte sa o svoju pleť po celý rok a ona sa vám odvďačí krásou a zdravím!

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať