Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
90 minut

Korenené sušienky s cejlónskym krémom

Ahmad Tea je v Českej republike už 30 rokov a pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili niečo špeciálne. Náš ambasádor a majster cukrár pán Josef Maršálek pripravil recept na Korenené sušienky s cejlónskym krémom, ktoré potešia chuťové zmysly aj tých najjemnejších jazýčkov. Poďte si s nami pripraviť tieto jedinečné sušienky!

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Cesto:

180 g hladkej múky

20 g kukuričného škrobu

75 g cukrovej múčky

70 g masla

1 vajce M

2 g kardamónu

2 g cejlónskeho čaju

1 g škorice

1 g soli

 

 

Čajová ganache

160 ml smotany na šľahanie (125 g)

7 g cejlónskeho čaju

200 g bielej čokolády okolo 40 %

25 g masla

 

 

Na záver:

5 g zlatej metalickej farby

25 ml čistého alkoholu

 

 

POSTUP:

Zmiešame a rozomelieme cukor a čaj, pridáme korenie a soľ. Túto zmes nalejeme do misky, pridáme múku, kukuričný škrob a studené maslo a vypracujeme na mrveničku. Nakoniec rýchlo vmiešame vajcia. Dobre prikryté cesto vložíme na 30 minút do chladničky, aby odpočívalo.

Na prípravu ganache zmiešame smotanu a čaj, a za stáleho miešania necháme zovrieť a krátko povaríme. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme lúhovať aspoň 15 minút, potom scedíme a dobre vyžmýkame. Mali by sme získať približne 125 g čajového krému. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme ochutenú smotanu a vyšľaháme metličkou do hladka. Nakoniec vmiešame zmäknuté maslo. Povrch pripravenej náplne prikryjeme potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote zhustnúť.

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 - 3 mm, vykrajujeme požadované tvary a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 160 °C do svetlo zlatista. Sušienky necháme vychladnúť a potom ich zlepíme pripravenou náplňou pomocou cukrárskeho vrecka. Nakoniec povrch potrieme zlatou farbou rozmiešanou v alkohole. Recept je na 20 kusov.

 

Dobrú chuť!

Zdieľať recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zaujímať