Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Domácí peeling s čajom

O tom, že je čaj skvelým pomocníkom nielen pre pitný režim, ale že sa uplatní aj v kozmetike, iste už viete. Ukážeme vám jednoduchý recept, ako vyrobiť domáci telový peeling bez chémie, farbív a konzervantov. Čisto prírodne za pomoci nášho sypaného zeleného čaju, ktorý je skvelý ako na pitie, tak aj práve do kozmetických procedúr. 

foto alt

Čo na výrobu budete potrebovať:

1 lyžicu zeleného čaju;
10 lyžíc trstinového cukru;
pár kvapiek vonného oleja (napr. levanduľový);
1 – 2 lyžice kokosového oleja.

Môžete navyše pridať pár kvapiek mandľového alebo jojobového oleja.

 

Postup:

Zmiešajte suché ingrediencie, teda cukor a čaj. Potom pokvapkajte vonnou esenciou a pár kvapkami jojobového alebo mandľového oleja. Pridajte kokosový olej a všetko dôkladne premiešajte do vláčnej cukrovej pasty. Tú naplňte najlepšie do sklenenej dózy. A to je všetko. Jednoduché, že? Teraz už sa len naložte do vane a užite si svoj beauty rituál.

 

 

Prečo vôbec naše telo potrebuje obrusovať? Naša pokožka sa prirodzene zo dňa na deň obnovuje a nie vždy sa stíha stará, teda najvrchnejšia vrstva kože sama odlupovať a je potreba jej pomôcť, aby mohla byť opäť vláčna a vďaka hydratačným mliekam a telovým krémom aj vyživená. Peeling uľahčuje výmenu starej pokožky za novú a pomáha tak pri jej obnove. Cez suchú vrstvu kože ju nemôžete tak dobre vyživiť, preto by mal peeling byť vaším pravidelným rituálom, napríklad po sprche, kedy je pokožka zmäknutá a obrusovanie teda čo najjemnejšie.

 

Ako peeling používať?

Cukrovú pastu nanášajte krúživými pohybmi a jemne masírujte pokožku tela. Vždy na zmäknutú kožu po sprche alebo vani. Nikdy nie na suchú, to by mohlo spôsobiť naopak jej podráždenie a drobné poranenia. Zamerajte sa na suché partie, ktoré to najviac potrebujú. Peeling nechajte na pokožke chvíľu pôsobiť, bude hebká a vláčna. Kryštáliky cukru spoločne s čajom potom opláchnite teplou vodou. Pokožku premasírujte a usušte uterákom a nezabudnite na vyživujúce telové mlieko alebo krém, ktorý v koži uzamkne hydratáciu. Vďaka pravidelnému obrusovaniu bude vaša pokožka stále krásna, vláčna, na dotyk jemná a vyživená bez viditeľných šupiniek. Doprajte si doma svoje pravidelné kúpele a nezabúdajte na seba. :) 
 
 

Zdieľať článok

Mohlo by vás zaujímať