Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Svieža pleť je základ – tipy na dokonalé osvieženie s kvapkou čaju

Leto sa už nezadržateľne blíži, čo je samozrejme výborná správa. Veď komu by sa už tohtoročná siahodlhá zima, spolu s aprílovým jarným počasím, neprejedli? Tešiť sa na leto je proste radosť, no ale ešte lepšie je si ho užívať. Poďme sa pozrieť spoločne na pár domácich „beauty“ tipov, ktoré vám môžu spríjemniť nielen toto leto. Aj vaša pokožka si totiž zaslúži dovolenku a kvapku poriadneho osvieženia plného antioxidantov!
 

foto alt

V hlavnej úlohe zelený čaj

Pokiaľ vás po „lockdownových“ obdobiach a nepretržitého nosenia rúšok a respirátorov trápi tzv. maskné – t.j. akné vzniknuté práve v oblasti úst a nosa pod respirátorom, vedzte, že v tom nie ste sami. Z akné z rúšok sa bohužiaľ stal celospoločenský fenomén. 

Prvý Ahmad tip je teda určený pre pleť, ktorú trápi akné (a nemusí to byť len maskné), a ktorú dokáže úžasne osviežiť a očistiť. 

O čo ide? O domácu osviežujúcu pleťovú vodu, ktorú si ľahko pripravíte zo sypaného zeleného čaju – ten má totiž výborné antibakteriálne účinky, dokáže sťahovať póry a zabraňuje šíreniu vyrážok. 

 

Ako na to? 

Dve vrchovaté lyžice sypaného zeleného čaju zalejte horúcou vodou (najlepšia bude destilovaná) a nechajte lúhovať, kým voda nevychladne. Takto pripravený "pleťový čaj" preceďte a pridajte kvapku vitamínu E (ale nie je to nutné). Ideálne je uchovávať vodu v chladničke, najlepšie vo fľaštičke s rozprašovačom, čo oceníte najmä v lete, kedy vám takáto pleťová voda poslúži nielen na čistenie pleti v rámci rannej či večernej rutiny, ale tiež ako instantné osvieženie!

 

Okolie očí svieže ako ranná rosa!

Zelený čaj je známy svojimi antioxidačnými účinkami, ktoré sa podieľajú tiež na tom, že je výborným pomocníkom v boji proti predčasnému starnutiu pleti. Správne spracovaný zelený čaj dokáže pleť aj tonifikovať, prekrviť, podporiť cirkuláciu krvi a upokojiť. Preto sa rozšírila tiež technika použitých čajových vrecúšok na opuchnuté oči.

A my vám teraz ukážeme tohtoročný hit, čo ocenia všetci tí, ktorí s kruhmi a opuchmi okolo očí bojujú – predstavte si všetky benefity zeleného čaju v jednej malej kocke ľadu!

 

 

Ako na to? 

Pripravte si silný zelený čaj do veľkého hrnčeka alebo kanvičky – použite 1-2 vrecúška kvalitného zeleného čaju Ahmad Tea, zalejte vriacou destilovanou vodou a počkajte, kým vám čaj vychladne. Čaj izbovej teploty následne opatrne prelejte do formičky na ľad (ideálne sú mäkké silikónové formičky).

Dajte zmraziť – a voilà, máte pripravený dokonalý prípravok na rannú a večernú rutinu. 

 

Tá správna technika!

Ľadové kocky zeleného čaju je potrebné používať opatrne, či už ráno alebo večer, vyberte jednu kocku a zabaľte ju do čistej látkovej vreckovky, aby vám nekvapkal topiaci ľad. A potom už len veľmi jemne prechádzajte kockou hore-dole po celej tvári – netlačte a v okolí očí postupujte obzvlášť opatrne.

Tento rituál môžete zaradiť do svojej bežnej rutiny, ale aj ako extra krok. Kedykoľvek, keď pocítite, že vaša pleť potrebuje extra osvieženie.


 
Ako je vidieť, zelený čaj ocení i vaša pleť, a to nielen zvnútra, ale aj zvonku!

A tak si s príchodom leta nezabudnite zabezpečiť zásobu zelených čajov Ahmad.


 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať