Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Krása a zdravie – šesť tipov, ako využiť čajové vrecúška

Vedeli ste, že použité čajové vrecúško je dostupný a zároveň veľmi účinný kozmetický a zdravotný pomocník? Vylúhovaním čaj nestráca svoje účinné látky, a tak ho môžete využiť hneď niekoľkými ďalšími spôsobmi. Inšpirujte sa našimi tipmi pre krásu a fyzickú vitalitu. 

foto alt

Upokojte pokožku nôh

Vaše nohy po celodennej záťaži určite ocenia špeciálnu starostlivosť. Pripravte si v menšej nádobe čajový kúpeľ, ktorý nielenže upokojí pokožku a uľaví chodidlám, ale zároveň ich zbaví zápachu a pomôže aj ľahšie odstrániť zrohovatenú kožu. Na jeden liter horúcej vody budete potrebovať päť vrecúšok čaju, ktoré necháte približne pätnásť minút lúhovať. Výluh nechajte chvíľku odstáť, potom v ňom nohy približne pol hodiny namáčajte. Na záver môžete chodidlá ošetriť výživným krémom, zabaliť do igelitu a nechať odpočívať v teplých ponožkách až do rána. Budú sa mať ako v bavlnke. 

 

Prvá pomoc pri poranení

Čajové vrecúška sú doslova pomocníkom zbaleným na cesty. Vďaka svojím regeneračným účinkom ich môžete využiť tiež ako obklad na podráždenú pokožku po uštipnutí hmyzom, spálení slnkom a na drobné odreniny alebo vyrážku. Čaj pokožku upokojí, dezinfikuje a zároveň pomôže urýchliť jej samostatné hojenie. Najvhodnejší je skorocelový alebo harmančekový čaj.

 

Zbavte sa oparov na perách 

V lekárni aj v drogérii dnes nájdete samozrejme rad produktov na nepríjemné opary. Pokiaľ však nemáte žiadny poruke, skúste práve čierny čaj. Zelený aj čierny čaj obsahuje kyselinu tanínovú, ktorá je prirodzenou obranou proti vírusom. Vylúhované vrecúška prikladajte pravidelne niekoľko minút na pery a priebežne ich vymieňajte. 

 

Koniec opuchnutým viečkam 

Trápia vás kruhy a opuchy pod očami a nechcete stále vyzerať ako po prebdenej noci? Vylúhované vrecúška s harmančekovým, poprípade čiernym čajom, vložte na pár minút do chladničky alebo do mrazničky, a následne priložte aspoň na päť minút na oči. Tento rituál môžete pokojne opakovať pravidelne napríklad ako súčasť krátkej meditácie. Uľaví sa nielen vaším očiam, ale aj mysli. 

 

Prirodzene lesklé vlasy

Určite chcete mať peknú bujnú šticu. Pokiaľ máte tmavšie vlasy, vyskúšajte odvar z čierneho čaju. Po umytí bežným spôsobom vlasy prelejte odvarom z piatich vreciek na liter vody, ktoré približne štvrť hodiny necháte lúhovať. Plavovlásky môžu vyskúšať odvar z harmančekového čaju. Uvidíte, že vaše vlasy budú vyživené, zdravšie a lesklejšie.  

 

Preč s akné

Akné je nepríjemné zápalové onemocnenie, ktoré určite mnohých z nás v živote potrápilo alebo trápi. Katechíny obsiahnuté v zelenom čaji majú antibakteriálne účinky, ktoré prirodzene bojujú proti baktériám, ktoré akné spôsobujú. Postihnutú oblasť potierajte pravidelne dvakrát denne vylúhovaným vrecúškom a potom pokožku vždy opláchnite. Vráti sa vám nielen krásna a zdravá pleť bez nepekných pupienkov, ale aj sebavedomie. 

Ktorý z tipov vyskúšate, alebo ste už vyskúšali?

Vyberte si k tomu niektorého z pomocníkov z našej ponuky – harmančekový, čierny alebo zelený čaj.
 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať