Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Oslavujeme 35 rokov našej lásky k čaju, poďte oslavovať s nami!

„Nikdy by som nepredával čaj, ktorý by som doma sám nepil.“ To sú dnes už slávne slová zakladateľa a riaditeľa spoločnosti Ahmad Tea London, pána Rahima Afshara, ktoré sa zrkadlia v našej filozofii naprieč celou produkciou čaju – od pestovania cez selekciu čajových lístkov až po tvorbu čajových a bylinných zmesí.  
 

foto alt

Sen s príchuťou čaju 

Celý príbeh čaju Ahmad Tea London sa začal odvíjať presne pred 35 rokmi v anglickom Hampshire. Práve tu sa mladý obchodník s čajom Rahim Afshar rozhodol vybudovať svoj sen – dostať do celého sveta ten najdelikátnejší čaj. Spoločne so svojimi bratmi začal budovať obchodnú sieť s pestovateľmi tých najlepších čajových odrôd. Inšpirovala ich k tomu rodinná história obchodovania s čajom, znalectvo v miešaní čajových zmesí, moderný prístup k jeho baleniu a v neposlednom rade jeho obrovská láska k čaju.  

Svoju značku potom na počesť svojho otca pomenoval práve po ňom. Malý podnik sa v priebehu desaťročia rozrástol na skutočné čajové kráľovstvo, ktoré v súčasnosti dodáva, na stoly všetkých milovníkov čaju, až 30 miliónov šálok denne do viac než 80 krajín sveta. Čajový sen pána Afshara si tak dnes môže vychutnať každý, či už žije vo veľkej metropole alebo vo vzdialenej obci „na konci sveta“.  

 

 

Tajomstvo tkvie v starostlivom výbere  

V čom sú čaje Ahmad Tea tak výnimočné, že sa dokázali presadiť vo svetovej konkurencii? Pán Afshar a jeho tím tieto čajové zmesi starostlivo vyberajú a skúšajú. Nič neopustí testovaciu miestnosť skôr, kým sa všetci nezhodnú na tom, že ide o perfektný a inšpiratívny čaj, pripravený zalahodiť všetkým milovníkom kvality. Kľúčové sú samozrejme kvalita prvotných surovín a tradičná metóda ručného zberu lístkov – len tak si totiž čaj uchová maximum zo svojich kvalít.

 

Ako osláviť čaj? No predsa čajom! 

Pri príležitosti tohtoročného výročia značky sa pán Rahim Afshar rozhodol vytvoriť unikátnu nepredajnú limitovanú edíciu čaju, ktorá dokonale odráža jeho celoživotnú čajovú vášeň.  A ako inak osláviť čaj než lahodným čajom, že?  

Exkluzívna čajová zmes obsahuje mix delikátnych druhov čierneho čaju, ktoré sú skvelo prepojené s výnimočnou arómou z pomarančových kvetov. Práve tie sú spomienkou na jeho detstvo: „Spomínam si na tie bezstarostné letné dni, kedy som ako malý chlapec jazdil na trojkolke po záhrade a ľahký vánok ma hladil po vlasoch. A práve tento vánok dokázal rozvlniť listy stromov a celou záhradou sa niesla vôňa pomarančových kvetov. Boli to tie najkrajšie dni a dodnes, kedykoľvek ucítim vôňu pomarančových kvetov, ma to vracia do detstva.“

Zmes, ktorá má v názve anglické slovko prísľub, je tak nielen voňavým svedkom spomienok na detstvo, ale tiež skutočným sľubom, že s Ahmad Tea London máte vždy zaručený kvalitný chuťový zážitok. 

 

Pripite si spoločne s Rahimom Afsharom obľúbeným čajom Ahmad Tea! 

Budeme radi, keď nám i v budúcnosti zachováte vašu priazeň! 

Aj vďaka vám sme na trhu už 35 rokov, ďakujeme! 

 
 

Zdieľať článok

Mohlo by vás zaujímať