Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ahmad Tea získal ocenenie Great Taste a Red Dot Award 2018

Ahmad Tea je svetovo uznávanou značkou, ktorá za svoje produkty každoročne zberá rad ocenení. Medzi tie najprestížnejšie patrí cena Great Taste, ktorú naše čaje získavajú opakovane. Z ocenenia za dizajn potom získala prestížnu cenu Red Dot kanvička Infusion, ktorá z rituálu s čajmi Ahmad Tea robí jedinečný pôžitok.

Great Taste Award sa radí medzi Oscary v kulinárskom svete a najviac uznávané ceny na svete. Každoročne túto cenu udeľuje potravinám britská organizácia Guild of Fine Food, a to výlučne na základe ich jedinečnej chuti. Tohtoročný dvadsiaty ročník bol pre Ahmad Tea prelomový. Cenu Great Taste Award 2018 totiž obdržalo hneď päť našich čajov!

foto alt

Ahmad Tea Darjeeling – sypaný a porciovaný čaj

Darjeeling sa prezýva „šampanské medzi čajmi“. Niet divu. Má totiž vskutku exkluzívny pôvod. Rastliny tejto špeciálnej odrody je možné pestovať len na jedinom mieste na svete – v Západnom Bengálsku na samom severe Indie. Podnebie panujúce na strmých kopcoch v podhorí Himalájí dáva tomuto čaju nezameniteľnú chuť a arómu. Ahmad Tea London Darjeeling pochádza z prvých zberov priamo na úpätí pohoria. Je charakteristický svojou ľahkou lahodne sladkastou muškátovou chuťou a trblietavo zlatistou farbou. Už cítite ten svieži horský vánok?

Ocenenie získali oba varianty pre milovníkov sypaných aj porciovaných čajov. Vychutnajte si aj vy Ahmad Tea Darjeeling – sypaný čaj a čajové vrecúška.

 

 

Ahmad Tea Mint Mystique – porciovaný zelený čaj

Zelený čaj, ochutený štipkou pravej mäty, patrí medzi favoritov medzi zelenými čajmi Ahmad Tea. Delikátna chuť čajových lístkov zbieraných v Číne spoločne s osviežujúcou, avšak veľmi príjemnou jemnou mätovou príchuťou je ideálnou kombináciou, ktorú si vychutnáte najlepšie po jedle, ale aj počas náročného pracovného dňa, kedy potrebujete na pár minút vypnúť a zrelaxovať.

Hviezdičku za harmóniu chutí, ktorú vám vytvorí na jazyku, si náš Mint Mystique zelený čaj určite zaslúži. Nechajte sa zlákať na (nie) jednu šálku.

Ahmad Tea Ceylon – sypaný čierny čaj

Náš ceylonský čaj je poctou klenotu Indického oceánu – ostrovu Srí Lanka. Pochádza zo zmesi najjemnejších čajov pestovaných vo vysokohorských oblastiach tohto ostrova a delikátna chuť tohto nápoja jasne zlatistej jantárovej farby vás pošimrá na podnebí. Ideálne si ho vychutnáte s mliekom na podporu jemnejších tónov jeho chuti, alebo naopak s plátkom citróna, ktorý vás ihneď prenesie do jeho exotickej domoviny.

Preneste sa vo svojej fantázii aspoň na chvíľu na ďaleký Ceylon a vyskúšajte náš Ahmad Tea ceylonský čaj ocenený Great Taste Award 2018.

Ahmad Tea Special Blend – sypaný čierny čaj

Tento špeciálny čaj s nádhernou tmavou, avšak ľahko červenkastou farbou v sebe snúbi chuť čajových lístkov zo Srí Lanky a Assamu s jemným nádychom bergamotového oleja. Vďaka tomu vytvára silnú chuť vhodnú na raňajky aj ako osviežujúce povzbudenie počas celého dňa.

Red Dot Award 2018 pre kanvičku Infusion

Život je o maličkostiach. Aj drobné detaily vám totiž môžu výrazne spríjemniť a zintenzívniť prežívané pocity. Presne tak ako porcelánová kanvička Infusion, ktorú sme vybrali ako dokonalého spoločníka pre vaše každodenné čajové rituály a ktorá získala prestížne ocenenie za dizajn Red Dot Award 2018.

Za jej minimalistickým dizajnom stojí dánska značka Viva Scandinavia a návrhári Peng Lin a Nina Bruun Faerch-Jensen. Kanvička bola navrhnutá tak, aby umožnila čo najlepšie uvoľniť bohatú chuť vášho obľúbeného čaju a zároveň čo najdlhšie udržala jeho sviežosť a arómu pri správnej teplote. Vďaka špeciálnej hubici navyše umožní nalievanie čaju bez odkvapkávania.

Pripravujte čaj s gráciou. Kanvičku Infusion nájdete v našej ponuke

 


 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať