Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Uvarte si perfektnú šálku čaju

Máj je čas lásky. Vychutnajte si jar v rozpuku s vašou drahou polovičkou po boku a šálkou obľúbeného čaju v ruke. Spísali sme pre vás jednoduchý návod  na správnu prípravu čaju podľa jednotlivých druhov, aby ste si mohli užiť maximálny chuťový zážitok z každého hltu. Pusťme sa do toho. 

foto alt

1. Nie je voda ako voda

Človek by si myslel, že voda nie je žiadna veda. Lenže ono je to naopak. Trik je v čerstvej vode. Na prevarenú môžete radšej rovno zabudnúť – var totiž vodu zbavuje kyslíku a nápoj je potom chuťovo mdlý.

Jeden malý tip: ak máte možnosť, varte vodu, ktorá je prefiltrovaná. Tá je totiž zbavená chlóru a ďalších prísad, ktoré ovplyvňujú výslednú chuť.

 

2. Ktorý je váš obľúbený?

Radiť vám vo výbere druhu čaju určite príliš nemusíme. Každý máme svojho čajového obľúbenca.

Zelený čaj je skvelý na povzbudenie organizmu zrána.

Čierne čaje a ich ochutené varianty  sú naopak častým spoločníkom popoludňajších čajových rituálov.

Ovocné čaje milujú najviac deti a bylinkové nálevy sú zase skvelým pomocníkom, ktorý posilňuje náš organizmus zvnútra aj zvonku. 

Zažite jarnú romancu s naším jemným jazmínovým čajom s chuťou zeleného čaju alebo vyskúšajte lahodný sypaný cejlónsky čaj s vôňou exotických krajín, ktorý vás ľahúčko pošteklí na jazyku. 

 

3. Každý druh si žiada svoje 

Pre dosiahnutie požadovanej teploty vody je ideálne použiť kanvicu s integrovaným teplomerom. Akonáhle vodu uvaríte, mali by ste čajové lístky okamžite zaliať a nechať lúhovať podľa druhu čaju aj spôsobu jeho spracovania.

Zmesi s celými či väčšími kúskami čajových lístkov sa budú spravidla lúhovať dlhšie než napríklad vrecúškové čaje s jemnejšími čiastočkami. Odporúčaný spôsob prípravy väčšinou nájdete priamo na balení čaju. Pre prehľadnú orientáciu nahliadnite do našej tabuľky. 

 

4. Občas to chce schladiť

Májové počasie nás pomaly pripravuje na horúce letné dni. Osviežovanie vám rozhodne uľahčia naše ľadové čaje, ktoré stačí zaliať iba studenou vodou a nechať päť minút lúhovať.

Ľadové čaje Ahmad Tea neobsahujú cukor ani umelé sladidlá, a tak vám stačí pridať len ľad, dochutiť ho ovocím alebo dosladiť podľa chuti - a váš nápoj je pripravený.


Už viete, s ktorým čajom si užijete príjemný jarný románik? Podeľte sa s nami o svojho obľúbenca. 

Zdieľať článok

Mohlo by vás zaujímať