Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Domáci čajový rituál krásy: pleťové masky

Napadlo vám niekedy, že čaj nemusíte len piť? Benefity tak úžasnej a všestrannej rastliny, akou je čaj, môžete okúsiť na vlastnej koži - doslova!
Zo sáčkov zeleného čaju možno totiž okrem lahodného nápoja vyčarovať ešte aj funkčn pleťovú masku! Je to veľmi jednoduché a dostupné a všetko, čo potrebujete, nájdete doma v kuchyni.

foto alt

Pleťová maska i domáci scrub

S kvalitným zeleným čajom v sáčku možno aj v domácich podmienkach vykúzliť nečakaný wellness ako zo salónu krásy. A chvíľku domáceho relaxu a sebopatery si naozaj každý z nás teraz určite zaslúži.

Akokna to? Ukážeme si dva typy masiek, jedna poslúži aj ako funkčný scrub - teda kozmetický prípravok slúžiaci k ľahkej exfoliáci, kedy sa pleť efektívne zbavuje nečistôt a odumretých kožných buniek, a druhá vašu pleť dokonale rozžiari. Lacno, efektívne, a dokonca s využitím už použitého čajového vrecúškua

Prečo zelený čaj?

Kvalitný zelený čaj je zdrojom mnohých pre organizmus prospešných látok. Patria medzi ne napríklad antioxidanty, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom, ktorého príčinami môžu byť napríklad znečistené prostredie, slnečné žiarenie, fajčenie, stresujúci životný štýl a pod. Tieto oxidatívne stresy potom vedú k predčasnému starnutiu buniek, ktoré sa viditeľne môže prejaviť napríklad práve na našej pleti.

 


Čistiaci scrub z čajového vrecka

Siahnite po svojom obľúbenom zelenom čaji Ahmad Tea, pripravte si vodu a šálku. Čaj zalejte a nechajte podľa inštrukcií na škatuľke vylúhovať. Vyberte sáčok, ale pozor! Nevyhadzovať!

Kým si budete vychutnávať zelený čaj plnými dúškami, sáčok s čajom rozstrihnite a lyžičkou alebo špachtličkou premiestnite obsah do misky.
Pridajte jednu polievkovú lyžicu medu a zmes zamiešajte. Potom špachtličkou alebo plochým štetcom rovnomerne naneste na vyčistenú tvár. Postupujte rovnako, ako by ste si aplikovali pleťovú masku, avšak akonáhle celú zmes nanesiete, začnite pomalými krúživými pohybmi čajový scrub na tvári masírovať. Nechajte potom desať minút pôsobiť a scrub zmyte vlažnou vodou alebo zotrite kozmetickým navlhčeným uteráčikom na tvár. Pleť je vyčistená, žiarivá a pripravená na ďalšie kroky vašej bežnej kozmetickej rutiny.

TIP:
Pre lepší exfoliačný účinok môžete použiť úplne nový čajový sáčok a k čaju, ktorý z neho získate, prisypať jemne namleté jadrá z dvoch vlašských orechov. Zmes možno použiť aj na jemnú exfoliáciu pier.

 


Výživná maska z čajového vrecka

Táto maska vám rozjasní deň a rozjasní pleť!
Pripravte si jeden nový čajový sáčok zeleného čaju Ahmad Tea, rozstrihnite a nasypte jeho obsah do mažiara a nadrvte najemno. Pridajte pol čajovej lyžičky prášku do pečiva - sóda bikarbóna má rozjasňujúce účinky - a všetko doplňte jednou vrchovatou lyžicou medu - ten je totiž prirodzene antibakteriálny. Všetko dokonale zamiešajte a masku rovnomerne naneste na tvár. Nechajte pôsobiť 10 minút a opláchnite vlažnou vodou. Vaša pleť by mala byť čistá, rozžiarená a pripravená na vašu obvyklú pleťovú rutinu.


TIP:
Pred nanesením masky na tvár najskôr vyskúšajte masku naniesť a nechať päť minút na predlaktí. Zistíte tak, či je vaša pokožka s maskou v súlade a nebude na niektorú zo zložiek reagovať podráždením.

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať