Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ledové osvěžení

Hrejivé slniečko rozovrelo náruč a horké dni zaklepali na dvere. Prišlo leto – obdobie roku, keď sme najviac vonku. Či už v lese alebo v mestskom parku venujeme sa relaxu, športu, čerpáme vitamín D. Nesmieme však zabúdať na to, že aj v teplejšom období roka je nutné sa aj naďalej starať o svoje zdravie a dodržovať pitný režim.

Kupované limonády síce skvele osviežia, ale dokážu dosť neprí-jemne prekvapiť vysokým obsahom cukru a éčiek. Ak patríte medzi milovníkov ochutených stu-dených nápojov, určite vám urobí radosť ich zdravšia alternatíva. 

foto alt

Regály obchodov a debničky far-márov žiaria farbami sezónneho ovocia, stačí si len vybrať na čo máte chuť! Ovocie v kombinácii s obľúbeným čajom osvieži, nabudí a úžasne hydratuje celý organizmus. Je iba na vás, po ktorom druhu čaju siahnete. Čierny alebo zelený, obe varianty sú skvelou voľbou! Pochutnáte si a telo do-stane poctivú dávku vitamínov. 

 

Lesné krásky – maliny a čučoriedky dochutené mätou

Toto farebné spojenie ingrediencií poteší nielen vaše oko, ale aj vaše chuťové bunky! Čučoriedky sú cenené pre svoj vysoký obsah antioxidačných látok najmä vďaka vitamínu C. V malinách nájdeme cenné minerálne látky ako napríklad fosfor a železo.

Ovocie zmiešajte v ľubovoľnom množstve a pridajte studený čaj. K dosladeniu odporúčame med. Mäta dodá ľadovému čaju svieži nádych. 

 

 

Sladko korenené – šťavnatá broskyňa a štipka ďumbieru

Prekvapuje vás tato kombinácia? Určite si zaslúži pozornosť! Navyše broskyne obsahujú vyvážené množstvo provitamínu a betakaroténu, vitamínov skupiny B, vitamínu C a E, draslíku, horčíku a vlákniny. Úplná vitamínová bomba!

Ďumbier posilní imunitný systém. Plátky broskyne a ďumbieru zalejte studeným čajom a doslaďte obľúbeným sirupom podľa chuti.  

 

 

Neodolateľný bozk leta – jahody a voňavá bazalka

Úžasné sezónne ovocie, ktoré je veľmi obľúbené u záhradkárov. Navyše sú také sladké, že nebudete potrebovať žiadny cukor. Ak však záhradku nemáte, čerstvé jahody určite ulovíte na farmárskych trhoch.

K príprave nápoja stačí hŕstka ovocia. Polovinu roztlačte a zalejte studeným čajom. Dozdobte lístkami bazalky a na plátky pokrájaným zvyškom jahôd. Úplne neodolateľné! 

 

Ktorý z našich nápojov ste sa rozhodli vyskúšať vy?

Dajte nám vedieť, ako vám chutil!
 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať