Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Vlasová terapia pre žiarivú farbu

Všetci poznáme tú veľkú radosť, keď prídeme z kaderníctva s nádherne upravenými vlasmi a čerstvou farbou ako z obrázku z Pinterestu. A nanešťastie aj to veľké sklamanie po niekoľkých umytiach, suché vlasy s matnou textúrou a vysušené končeky farby neurčitého odtieňa. Existuje však spôsob, ako tomu predchádzať. Čo by ste povedali na vlasovú terapiu cenovo dostupnú pre každého?

foto alt

Prírodná krása

Na svete neexistuje žena, ktorá by netúžila po krásnych a zdravých vlasoch. Už od pradávna, keď ľudia žili vo väčšom súlade s prírodou, existovalo mnoho rituálov krásy a recep-tov, ako si udržať mladistvý vzhľad s pomocou záhadných bylín, elixírov a zábalov z prírod-ných ingrediencií.

Ako sa však ľudstvo ďalej vyvíjalo, modernú dobu postupne ovládol hlučný marketing a nesplnené sľuby v podobe farebných fľaštičiek a z krásy sa stal polotovar, ktorý zaplnil regály drogérií.

Skutočným cieľom starostlivosti o telo a krásu však nie je dosiahnuť chvíľkového wow efektu, ktorý nám dodá kôpka kupovaných produktov. Návrat k prírodným zdrojom a návrat k sebe je beh na dlhú trať.

Objavte s vášňou a zvedavosťou tento nádherný svet a vytvorte si vlastné rituály krásy.

 

Predtým, než začnete

Pravdepodobne vás prekvapia ingrediencie, ktoré sa naraz objavia vo vašej kúpeľni. Budete si hovoriť, že patria skôr do kuchyne, no nemajte obavy. Už na ne čoskoro nedáte dopustiť! Navyše zistíte, ako jednoduché to je.

Vyberajte vždy najkvalitnejšie a najčerstvejšie bio produkty. A keď práve skúšate niečo nového, doprajte tomu testovací čas, než sa nad tým začnete čudovať. 

Vybrali sme pre vás niekoľko receptov, ako rozžiariť farbu vlasov. Rozhodne stoja za vyskúšanie!

Tieto skvelé prírodné ingrediencie hydratujú, dodávajú vitamíny a pôsobia ako antioxidanty. 

 

Niečo pre tmavovlásky

Ingrediencie:
¼ hrnčeku kakaa
¼ hrnčeku čierneho vylúhovaného čaju
½ hrnčeku bieleho jogurtu
1 čajová lyžička medu
1 čajová lyžička jablčného octu

Príprava a aplikácia
Zmiešajte ingrediencie tak, aby vznikla pasta. Masku potom nanášajte na mokré a umyté vlasy. Nechajte pôsobiť 30 minút a opláchnite. 

 

Blondínky ocenia

Ingrediencie:
1 citrón
1 neuvarený stredne veľký zemiak
½ hrnčeku vylúhovaného vychladeného harmančekového čaju

Príprava a aplikácia
Nastrúhajte zemiak, vytlačte citrón a pridajte čaj. Maska sa nanáša na mokré umyté vlasy. Po 30 minútach môžete masku spláchnuť.

 

Dotyk slnka pre ryšavky

Ingrediencie:
3 stredne veľké mrkvy
2 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
3 lyžice zeleného sypaného čaju

Príprava a aplikácia
Rozmixujte mrkvu a pridajte ostatné ingrediencie. Masku nanášajte na mokré a umyté vlasy. Premasírujte korienky a nechajte pôsobiť 2 minúty, potom opláchnite.

 

Starajte sa o svoje telo a dávajte mu to najlepšie. Nie snáď preto, že s ním nie ste spokojní, ale preto, že ho máte radi.
 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať