Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

S Ahmad čajom v teple na horách

Aj keď to na poriadnu bielu zimu v mestách veľmi nevyzerá, sneh si môžete užiť na 100% v našich horách. A čo je viac, než prebudiť sa do bieleho dňa so snehovou pokrývkou, zababušený pod dekou pri rozpálených kachliach, s raňajkami do postele a veľkým hrnčekom hrejivého čaju...? Zima je krásne ročné obdobie a v teplom oblečení, s teplým nápojom v termoske, si ju môžete užiť za akýchkoľvek teplôt. Poďte sa s nami pozrieť na tipy, kam v zime vyraziť a užiť si bielu pokrývku, či už sa chystáte za športom, alebo napríklad len za relaxom .
 

foto alt

Krkonoše

Jedny z najobľúbenejších českých hôr vôbec, ktoré žijú celoročne a už len kvôli tomu výhľadu zo Sněžky sa sem oplatí vyraziť. Najznámejšie strediska nájdete V Peci pod Sněžkou a v Špindlerovom mlyne. Obe miesta majú dostatok útulných menších aj väčších hotelov a na výber veľa reštaurácií. Za nás odporúčame napr. ubytovanie v hoteli Olympia, s panoramatickou reštauráciou, kde si ráno môžete nad horúcou šálkou čaju vychutnávať svoje raňajky a užívať si absolútnu zimnú pohodu. Hotel má hneď oproti zjazdovku a ak budete chcieť relaxovať, k dispozícii je aj novovybudovaná wellness zóna s bazénom, vírivkou a saunou s nádherným výhľadom do okolitej prírody. Ideálne na predĺžený víkend pre dvoch. A až budete mať dosť vareného vína a kávy, skúste si dať po wellnesse náš ovocný Rooibos so škoricou, úplne vás naladí a hodí do pohody.
A kam zájsť na večeru? Skúste reštauráciu Lebeda v Špindle, skvele tu varia a majú príjemný interiér aj obsluhu.

 


Beskydy
Beskydy sú láska na prvý pohľad. Je tu veľké množstvo vyžitia a rôznorodá úroveň služieb od lacných penziónov až po luxusné hotely pre náročnejších. Najväčšie lyžiarske a turistické stredisko nájdete priamo v Čeladnej. Odporúčame ubytovanie, wellness a kuchyňu v preslávenom dizajnovom hoteli Miura, alebo v novšom hotelovom rezorte Cattalea, kde majú tiež výbornú kuchyňu s reštauráciou s 360-stupňovým pohľadom do okolia. Za wellnessom vyrazte napríklad do hotela Ondrášův Dvůr, kde nájdete ako sauny, zábaly, masáže, tak aj vyhrievané vonkajšie sudy, v ktorých sa tak príjemne relaxuje. Trebárs ako tip na dámsku jazdu, čo myslíte? A za večerou s čarovným výhľadom sa vyberte do reštaurácie SPA hotela Lanterna. Kam za výhľadmi? Jednoznačne na Lysú horu alebo Pustevny, sledujte dopredu počasie, nech viete, na čo sa máte pripraviť a do batohu si určite nezabudnite termosku ideálne s horúcim čajom, ktorý vás udrží v kondícii. Náš favorit je novinka čierneho čaju s príchuťou vanilky, ten si zamilujete. Na vrchu vám príde vhod.

 


Jeseníky
Zbaľte sa na lyžovačku do Ramzové, je tu hneď niekoľko udržiavaných zjazdoviek, takže si určite prídete na svoje. A ak chcete zažiť krásne výhľady na celé Jeseníky, vydajte sa až na Praděd. Môžete si tu dopredu zarezervovať ubytovanie a prebudiť sa tak do bieleho rána. Na jedlo si skočte sem alebo kúsok nižšie varí skvele na Ovčárni, kde je hneď niekoľko hotelov a v každom sa dobre najete. Takéto čučoriedkové knedle nemôžete po lyžovačke vynechať... Na Praděd sa môžete vydať aj bežkami, je tu vyjazdená stopa a pri varenom víne budete rýchlejšie. Za zmienku určite stojí aj vrch Keprník a Šerák, ktorý je blízko a keď sa zadarí, je z nich malebný výhľad. Za kompletným servisom s celou svojou rodinou sa vydajte do rezortu Kopřivná v malej Morávke. Nájdete tu moderne vybavenú zjazdovku aj na večerné lyžovanie, navyše s panoramatickým barom na vrcholku, bobovou dráhou a školou lyžovania, kde môžete zabaviť deti, alebo wellnesss termálnym bazénom, kam sa na chvíľu môžu schovať zase dospelí a samozrejme veľa ďalšieho. Až vypustíte malých nezbedníkov na svah, zabaľte im so sebou pre istotu do termohrnčekov horúci čaj, skúste ten s príchuťou banánov a karamelu. Ten si hneď zamilujú.
 


Šumava
Šumava je v lete jednou z najnavštevovanejších turistických lokalít, má ale svoje čaro aj v zime a pešiu alebo bežkársku turistiku za výhľadmi sa oplatí urobiť aj v tomto období. Biela pokrývka krajiny, vŕzgajúci ligotavý sneh pod nohami, svieži čerstvý vzduch a nespočetné množstvo krčmičiek a reštaurácií na každej ceste. To sú lákadlá, za ktorými sa oplatí vyraziť napríklad s partiou kamarátov. Kam sa vydať? Trebárs na Prášily, Na Srní pozdĺž Rokytky, na Tříjezerní slať a Javoří pílu. Alebo na Modravu, Borovou Ladu a Kvildu. Chodníky okolo šumavských jazier ako je Čierne alebo Čertovo, Plešné alebo jazero Laka nevynechajte ani v zime, zamrznutá vodná hladina má svoje čaro. Odporúčame vyraziť hneď po raňajkách, nech sa stihnete vrátiť za svetla. Pre tú pravú zimnú atmosféru si ráno uvarte do kanvičky našu novinku Winter Charm s jablkami, škoricou, klinčekmi a pomarančovou kôrou.
 
Za zjazdovkami vyjdite do lyžiarskeho areálu Zadov. Zalyžujete si na Nových Hutích alebo Churáňove, kde majú rozhľadňu v prevádzke aj počas zimy. A kde sa ubytovať? Trebárs v Penzióne Adamův dvůr s wellnessom , kaviarňou a obchodíkom. Rovnaké vybavenie ponúka aj Nebespán v Kašperských Horách, kde výborne varia. Alebo priamo v Orea rezorte v Železné Rudě, kde máte zjazdovky hneď za rohom.

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať