Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
45 minut

Mätové brownies

Pozornosti milovníkov čokolády rozhodne nemôže ujsť  táto sladká bomba. Intenzívna horko-sladká chuť  kakaových bobov spoločne so sviežou chuťou mäty je rozhodne netradičnou kombináciou, ktorú musíte vyskúšať! Ideálny dezert k čaju, a nielen o piatej. 

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Ingredience

6 vrecúšok
Ahmad Tea Peppermint & Lemon alebo Mint Mystique
200 g
najemno nalámanej kvalitnej čokolády
100 g
hladkej múky
200 g
trstinového cukru
80 g
masla
4
vajcia
½ šálky
horúcej vody
1 lyžička
prášku do pečiva
štipka soli

Postup prípravy

Mätový čaj nechajte vylúhovať  v horúcej vode, vrecúška vyberte a nechajte vychladnúť.  Vedľa si vo vodnom kúpeli na miernom ohni rozpusťte 150 g čokolády – do hrnca nalejte vodu a na hrniec položte žiaruvzdornú misku s čokoládou tak, aby sa nedotýkala hladiny vody. Táto metóda je najšetrnejšia a najrýchlejšia.

 

 

Do rozpustenej čokolády pridajte maslo a premiešajte, aby sa obe suroviny spojili. Potom v miske zmiešajte cukor s vajcami, práškom do pečiva a múkou. Prilejte vlažný mätový čaj a postupne aj čokoládovú zmes. Nakoniec pridajte aj zvyšok nalámanej čokolády a všetko premiešajte. Zmes by mala mať konzistenciu redšieho cesta. 

 

 

Vymažte si malý vyšší plech maslom, alebo ho vyložte papierom na pečenie, aby sa vám koláč neprichytil. Zmes rovnomerne nalejte na plech a dajte piecť na 30 minút pri 190°C. Priebežne kontrolujte, aby sa vám brownies nepripálil. Koláč je hotový vtedy, keď sa na povrchu vytvorí pevná kôrka. Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť, aby stred stuhol. 

 

 

Vyskúšali ste recept?

Dajte vedieť, ako ste si pochutnali. 

Zdieľať recept

Štítky receptu

Kúpiť ingredience

Mohlo by vás zaujímať