Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ako na posilnenie imunity? Skúsme to s čajovým rituálom

Poznáme to asi všetci – zostať dnes fit je občas rovnako náročné ako dôležité. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo nás môže posilniť. Na povzbudenie našej obranyschopnosti nie je totiž nikdy neskoro, obzvlášť keď na nás útočí sezónne nachladnutie, nádcha a k tomu žijeme ešte i v uponáhľanej dobe. To všetko sú faktory, ktoré majú na náš organizmus a fyzickú i duševnú pohodu nesporný vplyv.  
 

foto alt

Pár krokov, ktoré môžu posilniť našu imunitu

Ideálne je mať dostatok pohybu – či už ide o víkendové prechádzky, beh alebo iné športové aktivity, niekedy napríklad postačí pridať i drobnosť, akou je chodenie po schodoch namiesto používania výťahu. Tohtoročným „hitom“, no rokmi overeným, je zaručene aj otužovanie – dobré je ale ísť na to pomaly, postupne a so skúseným inštruktorom. Ďalším základným kameňom je tiež vyvážené a hlavne pravidelné stravovanie. Jesť by sme mali bez stresu a  s chuťou, no taktiež by sme nemali podceňovať ani náš pitný režim, v ktorom by určite nemali chýbať bylinné čajové zmesi. A preto sme vyvinuli výborné funkčné čaje z radu Natural Benefits. 


Bylinný čaj na podporu imunity  

Predstavujeme vám lahodný čaj, ktorý napomáha budovaniu silnejšej imunity a dodáva potrebný vitamín C nášmu organizmu – práve taký je funkčný čaj Ahmad Tea IMMUNE. Svieža a zdravá bylinná „infúzia“ s príchuťou citrónu, žihľavy a sladkého drievka, do ktorej sa dá jednoducho zamilovať na prvý dúšok. 

Ahmad Tea IMMUNE patrí do nového funkčného radu bylinných čajov, ktorý bol navrhnutý na podporu vyváženého a zdravého životného štýlu. Okrem vynikajúcej chuti nesie v sebe i ďalšie funkčné zložky minerálov a vitamínov, ktoré pomáhajú udržiavať náš organizmus vo forme. 

Zároveň sa nemusíme stresovať a môžeme si všetko užiť tak, ako máme najradšej – vo forme lahodného čaju, ktorým si vieme spestriť deň v akejkoľvek voľnej chvíľke. Tento pomocník sa skrátka stane obľúbeným spoločníkom našich každodenných rituálov – je skvelý počas raňajok, pri dopoludňajšej či poludňajšej maškrte a výborný bude i večer, v rámci chvíľky oddychu pri obľúbenej knižke či pri sledovaní obľúbeného seriálu. 


Dokonalo vyvážená zmes 

Čo nájdete v Ahmad Tea IMMUNE a ako pôsobia jednotlivé byliny na organizmus? 
Základ tejto bylinnej zmesi tvorí vôňovec citrónový alebo „lemongrass“ (citrónová tráva), ktorý je skvelý nielen vďaka svojej typicky sviežej chuti, no dokáže pôsobiť i blahodarne na nervovú sústavu, pri chrípke, napomáha tráveniu a zvyšuje schopnosť koncentrácie. Môže byť preto skvelým ranným spoločníkom, ktorý aj vďaka svojej sviežosti príjemne nabudí váš organizmus. 

Žihľava je vynikajúci pomocník, ktorý sa v bylinkovej terapii využíva pri liečbe akné, vyrážok či bronchitídy. Zázvorový koreň s koreňom kurkumy potom tejto zmesi dodávajú typickú výraznú chuť. Kurkuma je okrem iného protizápalová a funguje aj ako antioxidant. A to sa hodí, že? A aby bola zmes kompletná, obsahuje tiež vitamín C, ktorý je dôležitým pomocníkom pre celkové zdravie nášho organizmu – podporuje vstrebávanie železa a pozitívne ovplyvňuje imunitný systém. 

Celkovo tak ide o vyváženú bylinnú zmes, ktorá poteší kdekoľvek a kedykoľvek – je svieža, s dotykom exotiky a bude sa hodiť k akémukoľvek dennému rituálu. Stačí vrecúško len zaliať vriacou vodou, nechať 5 minút lúhovať a je to! Malý rituál, ktorý dokáže pri pravidelnom pití veľké veci. Podporme ním našu imunitu kdekoľvek a kedykoľvek.

 

Tak si pripime na zdravie!

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať