Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ako vyhrať v boji s únavou?

Čím bojujete proti únave? Máte nejaké rituály, ktoré vám pomáhajú zostať vo fyzickej i psychickej kondícii a podporujú vašu energiu? Máme pre vás pár tipov, ako na to, a tiež vám chceme predstaviť bylinnú zmes, ktorá vám pomôže s udržiavaním dobrej hladiny energie. 

foto alt

Mať prirodzený dostatok energie sa nám môže niekedy zdať nad naše sily. Dôležité je to nevzdávať a skúsiť si nájsť každodenný ostrovček v mori našich povinností. Skrátka objaviť nejaký rituál, ktorý vám bude pomáhať s dobitím energie tou najpríjemnejšou cestou. Ciest je určite mnoho. 

Náš tip? Sila dychu alebo otužovanie 

Niektoré trendy sú premenlivé, iné s nami môžu zostať ako verní pomocníci. Jedným z takýchto trendov, ktorý sa pri pravidelnosti môže pozitívne prejaviť i na vašom eláne, je otužovanie. A nemusíte sa hneď potápať v zamrznutom jazere (to sa okrem iného odporúča len s odborníkom, ktorý vás otužovaním odborne prevedie krok za krokom). Na naštartovanie organizmu a celkové posilnenie postačí i zaradenie každodenných ľadových spŕch. Tie sa blahodarne prejavia na vitalite, dodajú vám energiu a sú skvelé aj na spevnenie tela. Ideálne je začať postupne a s pribúdajúcimi skúsenosťami pozvoľne pokračovať. So správnym prístupom sa môžete pomaly prepracovať i k vonkajšiemu otužovaniu. Osvojte si rituály, ktoré sa vám odmenia prívalom novej energie. 

Ako vynikajúci doplnok otužovania, aj ako samostatná disciplína, fungujú i dychové cvičenia. Nie je totiž náhodou, že práve im venuje veľkú časť svojho učenia známy Wim Hof – „ľadový muž“, ktorý je jedným z veľkých popularizátorov otužovania. Vypracoval tiež precíznu metódu, ako sa pomocou vystavovania chladu zoceliť a posilniť. A vedzte, že Wimovi vskutku nechýba ani elán, ani energia! 

A ako doplniť energiu kedykoľvek v priebehu dňa? Aj túto otázku sme si kládli pri vývoji našich funkčných bylinných zmesí Ahmad Tea. A našli sme riešenie – funkčný čaj, ktorý sme pomenovali jednoducho – ENERGY. Skúste vymeniť obľúbenú sladkosť či sladené nápoje za viac fit variantu – za skvelý bylinný čaj.

Citrónová tráva, maté a guarana na podporu elánu
Základom čajovej zmesi ENERGY je fantasticky voňajúci vôňovec citrónový (citrónová tráva) v kombinácii s grapefruitom a škoricou. Tieto starostlivo vybrané ingrediencie dodávajú bylinnej zmesi typickú chuť, ktorá vás pohladí a povzbudí svojou čerstvosťou s kvapkou korenistej chuti.

Preplávať celým dňom vám pomôže aj vďaka pridaniu guaranového prášku, namletého zo semien amazonských bobúľ. Guarana zmesi dodáva jemne drevnatú a ovocnú chuť a tiež prirodzenú dávku kofeínu. Kofeín je prirodzene obsiahnutý i v infúzii listov z cezmíny ostrolistej, inak nazývanej aj maté. Ide o obľúbený povzbudzujúci čaj z Južnej Ameriky. A pre ešte lepší účinok sme do zmesi pridali aj vitamín B6, ktorý pomáha pri znižovaní únavy. 


Vaše každodenné rituály si zaslúžia ten správny čaj. Čaj, ktorý vám dodá energiu a stane sa plnohodnotnou súčasťou vášho zdravého životného štýlu. 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať