Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Čokoládové košíčky so zeleným čajom

Trinásty september patrí každoročne všetkým milovníkom nezameniteľnej chute kakaových bobov. Oslávte spoločne s nami Medzinárodný deň čokolády! Vyrobte si lahodné čokoládové košíčky s jemnou príchuťou zeleného čaju a užite si aspoň chvíľku sladkého hriechu. 

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Ingredience

300 g
kvalitnej bielej čokolády
70 g
horkej čokolády so 70 % kakaa
200 ml
smotany na šľahanie
2 lyžice
masla
4 vrecúška
zeleného čaju
malé papierové košíčky na pralinky
čistý maliarsky štetec
cukrárske vrecúško alebo vrecúško s odstrihnutým rožtekom

Doba prípravy: 60 minút + doba tuhnutia 
 


Smotanu nalejte do menšieho hrnca a pridajte 3 čajové vrecúška.

Približne 5 minút zahrievajte na miernom ohni a miešajte, kým smotana nedostane čajovú chuť.

Vrecúška potom vyberte. 

 

 

Druhý hrniec naplňte približne do polovice vodou a dajte ju variť. Ako náhle sa voda začne variť, položte na hrniec žiaruvzdornú misu tak, aby sa nedotýkala vodnej hladiny a nechajte v nej rozpustiť 200 g bielej čokolády spoločne s maslom.

Do zmesi prilejte aj smotanu.

Všetko spolu miešajte, kým sa nevytvorí kompaktný krém.

Nechajte ho vychladnúť, prikryte ho a uložte do chladničky minimálne na 4 hodiny – ideálne však cez noc, aby krém dostatočne stuhol a bolo možné ho vyšľahať. 

Potom opäť nad horúcou vodou rozpustite zvyšok bielej čokolády.

 

 

Pripravte si košíčky a štetcom ich vytrite vrstvou bielej čokolády a na pár minút ich uložte do mrazničky stuhnúť.

Medzitým si nad horúcou vodou rozpustite horkú čokoládu.

Čokoládu nechajte trošku vychladnúť nie však stuhnúť.  

Košíčky potom vytrite ešte vrstvou tmavej čokolády a vložte do mrazničky a opäť nechajte stuhnúť. 

Z chladničky vyberte vychladený krém a vyšľahajte do tuha. Pôjde vám to rýchlo, pretože krém je vďaka čokoláde hutný.

 

 

Na záver z čokoládových košíčkov jemne odstráňte papierovú časť a každý košíček pomocou vrecúška naplňte krémom a posypte troškou čaju zo zvyšného vrecúška. Podávajte vychladené. 

 

Dajte nám vedieť, či sa vám recept podaril.


Užite si krásny Medzinárodný deň čokolády!

Zdieľať recept

Štítky receptu

Mohlo by vás zaujímať