Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Čokoládové košíčky so zeleným čajom

Trinásty september patrí každoročne všetkým milovníkom nezameniteľnej chute kakaových bobov. Oslávte spoločne s nami Medzinárodný deň čokolády! Vyrobte si lahodné čokoládové košíčky s jemnou príchuťou zeleného čaju a užite si aspoň chvíľku sladkého hriechu. 

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Ingredience

300 g
kvalitnej bielej čokolády
70 g
horkej čokolády so 70 % kakaa
200 ml
smotany na šľahanie
2 lyžice
masla
4 vrecúška
zeleného čaju
malé papierové košíčky na pralinky
čistý maliarsky štetec
cukrárske vrecúško alebo vrecúško s odstrihnutým rožtekom

Doba prípravy: 60 minút + doba tuhnutia 
 


Smotanu nalejte do menšieho hrnca a pridajte 3 čajové vrecúška.

Približne 5 minút zahrievajte na miernom ohni a miešajte, kým smotana nedostane čajovú chuť.

Vrecúška potom vyberte. 

 

 

Druhý hrniec naplňte približne do polovice vodou a dajte ju variť. Ako náhle sa voda začne variť, položte na hrniec žiaruvzdornú misu tak, aby sa nedotýkala vodnej hladiny a nechajte v nej rozpustiť 200 g bielej čokolády spoločne s maslom.

Do zmesi prilejte aj smotanu.

Všetko spolu miešajte, kým sa nevytvorí kompaktný krém.

Nechajte ho vychladnúť, prikryte ho a uložte do chladničky minimálne na 4 hodiny – ideálne však cez noc, aby krém dostatočne stuhol a bolo možné ho vyšľahať. 

Potom opäť nad horúcou vodou rozpustite zvyšok bielej čokolády.

 

 

Pripravte si košíčky a štetcom ich vytrite vrstvou bielej čokolády a na pár minút ich uložte do mrazničky stuhnúť.

Medzitým si nad horúcou vodou rozpustite horkú čokoládu.

Čokoládu nechajte trošku vychladnúť nie však stuhnúť.  

Košíčky potom vytrite ešte vrstvou tmavej čokolády a vložte do mrazničky a opäť nechajte stuhnúť. 

Z chladničky vyberte vychladený krém a vyšľahajte do tuha. Pôjde vám to rýchlo, pretože krém je vďaka čokoláde hutný.

 

 

Na záver z čokoládových košíčkov jemne odstráňte papierovú časť a každý košíček pomocou vrecúška naplňte krémom a posypte troškou čaju zo zvyšného vrecúška. Podávajte vychladené. 

 

Dajte nám vedieť, či sa vám recept podaril.


Užite si krásny Medzinárodný deň čokolády!

Zdieľať recept

Štítky receptu

Kúpiť ingredience

Mohlo by vás zaujímať