Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Voňavé Earl Grey cookies

Krehké maslové sušienky sú klasikou – na desiatu alebo k olovrantu ako stvorené. Vyskúšajte tradičné cookies dochutené štipkou pravého čierneho čaju, ktoré nemusíte nechať dlho uležať a vydržia vám v zásobe tak dlho, kým ich jemnej chuti dokážete odolávať. 

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Doba prípravy: 10 minút príprava + doba tuhnutia + 15 minút pečenia

Ingrediencie približne na 18-20 sušienok

Ingredience

150 g
hladkej múky
120 g
zmäknutého masla
50 g
cukru
1
žĺtok
2 lyžičky
citrónovej kôry
1 vrecúško
čaje Ahmad Tea Earl Grey
štipka soli

V mise vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom a pridajte žĺtok. Preosejte do zmesi múku, čaj, citrónovú kôru a štipku soli a rozmiešajte tak, aby v ceste nevznikli hrudky. Cesto by malo mať kompaktný tvar.

Pripravené cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte najmenej na 2 hodiny alebo najlepšie cez noc stuhnúť do chladničky. 

 

Z vychladeného cesta vytvorte valček, ktorý nakrájajte ostrým nožom na približne pol centimetrové plátky. Z cesta môžete tiež uváľať tenkú placku a vykrojiť ľubovoľné tvary. Buďte však rýchli, cesto rýchlo mäkne. Pred pečením dajte ešte približne na 30 minút do chladu – zmäknuté cesto by sa v rúre príliš roztekalo. 

 


Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie 15 minút pri 180 °C. Pred servírovaním nechajte najprv vychladnúť a dajte pozor, aby ste sušienky nepolámali – sú naozaj krehké. 

Chutilo vám? Dajte vedieť! 

Zdieľať recept

Štítky receptu

Kúpiť ingredience

Mohlo by vás zaujímať