Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy

Ako byť fit a nájsť tú správnu rovnováhu?

Snažíte sa vyformovať si postavu? Alebo si udržať ideálnu rovnováhu životného štýlu, ktorý bude zdravý a udržateľný popri zamestnaní i ďalších povinnostiach? Nebuďte na seba prísny a skúste si nájsť pravidelný denný rituál, ktorý vám pomôže zostať fit, pri ktorom i tak trošku „vypnete“ hlavu a zrelaxujete sa, a to ešte skôr, než by ste na seba nechali pôsobiť ďalší stres. 

foto alt

Joga, beh i prechádzky – pre zdravé telo i uvoľnenie mysle 

Joga je skvelé cvičenie, pretože vníma telo v jeho komplexnej celistvosti a neobchádza ani našu myseľ. Existuje mnoho druhov jogy, medzi ktorými určite nájdete práve ten, ktorý bude vašim potrebám a časovým možnostiam najviac vyhovovať. Ideálny je dobrý pomer telesnej aktivity a relaxácie. Skvelé totiž sú i relaxačné cvičenia, ktoré vám pomôžu s dychom a celkovým ukľudnením nervového systému. Joga je super i vďaka tomu, že nepotrebujete žiadne extra vybavenie okrem podložky a pohodlného oblečenia na domáce cvičenie. 

Či už v rámci dňa nájdete chvíľku sami pre seba ráno, večer alebo inokedy v priebehu dňa, skúste práve do tejto medzierky vtesnať beh či prechádzku. Dôležitá je hlavne pravidelnosť, no naozaj nemusíte byť maratónec, uvidíte, že práve vďaka pravidelnosti sa vaše výkony pomaly zlepšia. Beh i aktívnu chôdzu spája jedna veľká výhoda – a tou je, že nejakú tú voľnú chvíľku strávite von. Kombinácia pohybu s outdoorom je prospešná. Obzvlášť, keď svieti slnko a okrem čerstvého vzduchu môžeme popri športe vstrebať i blahodarný vitamín D.    

 
Joga, beh či pravidelné prechádzky dokážu nielen udržať v kondícii, ale aj ako akákoľvek iná fyzická aktivita, môžu byť aj ideálnym pomocníkom, pokiaľ vás trápi napríklad nespavosť. 

 

Pitný režim je základ

Rovnováha musí byť, a platí to aj pre náš príjem a výdaj tekutín, preto by sme mali piť pravidelne a hlavne ešte predtým, než začneme pociťovať smäd. Nepravidelný a nízky príjem tekutín môže viesť napríklad k únave, bolestiam hlavy a podobne. Dobré je prijímať tekutiny rovnomerne po celý deň, piť veľa vody a nekalorických nápojov, ideálne sú tiež bylinné čaje a zmesi. Odporúča sa optimálne vypiť 2-3 litre tekutín denne, ešte lepšie a presnejšie je ale orientovať sa podľa telesnej váhy: 350 ml na každých 10 kg. Vyšší príjem tekutín je dobré udržiavať pri ťažšej fyzickej práci, športovaní alebo vo veľkej horúčave.

Nezabudnuteľnú úlohu tu hrá aj naša strava – pokiaľ jeme pravidelne čerstvé ovocie a zeleninu, môže byť náš príjem tekutín nižší. A ako zistíte, že pijete málo? Ak má moč príliš tmavé zafarbenie, je to signál, že by sme mali viac piť. 

 


Bylinná zmes pre váš životný štýl

Práve na jogu a celkový balans popri každodenných povinnostiach, v kombinácii s formovaním postavy, sme mysleli, keď sme vyvíjali Ahmad Tea SLIM z nášho radu funkčných čajov. Jedinečný a osviežujúci čaj kombinujúci hneď niekoľko bylinných zložiek, ktoré dokážu zdravo nakopnúť váš metabolizmus.

Základom pre túto osviežujúcu zmes, ktorá vyniká plnou a stimulujúcou chuťou, je prvotriedny zelený čaj. Zelený čaj podporuje mozgovú činnosť, sústredenie, ale napomáha tiež spaľovaniu tukov a zvyšuje výkonnosť pri fyzických aktivitách. Navyše je to aj skvelý antioxidant.

Nechýba ani osviežujúca mäta, juhoamerické maté, ktoré povzbudí organizmus prírodnou cestou, medovka, žihľava a japonský matcha prášok, ktorý si v zmesi zamilujete pre jeho čistotu a sladkú chuť.

Výnimočnosť a funkčnosť tejto bylinnej zmesi dodáva aj pridaný zinok, napomáhajúci zdravému metabolizmu uhľohydrátov. Predstavuje skvelú alternatívu sladených nápojov a je ideálnym krokom smerom k zníženiu telesnej hmotnosti. 


Pokiaľ ešte stále hľadáte ten správny rituál na ceste za fit telom a zdravou mysľou, skúste pohyb, no nepodceňujte pritom ani pitný režim. Uvidíte, že spolu s našou bylinnou zmesou vám cvičenie
 

Zdieľať článok

Štítky článku

Mohlo by vás zaujímať