Ahmad Tea Blog
Články
Recepty
Tagy
60 minut

Bábovka so štipkou čaju

K raňajkám, na desiatu alebo len ako sladká odmena po obede – bábovka je vďačný zákusok pri akejkoľvek príležitosti. Už ako deti sme ju v zmenšenej podobe robili z piesku a vlastný recept na tu pravú pečenú dobrotu sa dedí snáď v každej rodine. Skúste malú zmenu. Pridajte do cesta štipku čaju Earl Grey a uvidíte, že zachutí aj tomu najmaškrtnejšiemu jazýčku. 

Quisque a eros semper dui mollis tempus.

Ingredience

200 g
kryštálového cukru
250 g
polohrubej múky
120 g
zmäknutého masla
250 ml
plnotučného mlieka
3
vajce
1 balíček prášku do pečiva
čierny čaj z 1 vrecúška Ahmad Tea Earl Grey
menšia hrsť nadrobno nasekaných mandlí
hrozienka, brusnice nebo kandizované ovocie podľa chuti

Postup prípravy

Do väčšej misy dajte cukor, na kúsky nakrájané maslo a vaječné žĺtky, ktoré najprv oddelíte od bielkov. Zmes dôkladne vymiešajte. V ďalšej mise premiešajte múku, kypriaci prášok, mandle a čierny čaj z jedného čajového vrecúška. Obe časti zmiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

 

Vedľa si vyšľahajte bielky do tuhej peny a pridajte do zmesi spoločne s mliekom. Premiešajte, aby bolo cesto kompaktné a hladké. 

Medzitým si predhrejte rúru na 190°C.

Kým sa rúra zahreje na požadovanú teplotu, vymažte a múkou vysypte formu na bábovku, aby sa dala dobre vyklopiť. Nalejte do nej cesto a posypte podľa chuti sušenými plodmi.

 

Dajte piecť do rúry na približne 40 minút.

Po vychladnutí môžete bábovku vyklopiť z formy a nakrájať. 

Určite nespravíte chybu, ak si k vašej Earl Grey bábovke rovno uvaríte šálku čierneho čaju s medom a mliekom. Skvelá kombinácia.

Dobrú chuť! 

Zdieľať recept

Štítky receptu

Kúpiť ingredience

Mohlo by vás zaujímať