Vianočné čajové pečivo pre maškrtné jazýčky
Vanilkové rožteky, medvedie labky, medovníčky, anjelské oči... ktorý druh vianočného pečiva je váš najmilovanejší? My sme si obľúbili tradičné linecké. Skúste tento rok náš recept so štipkou čierneho čaju. Uvidíte, že vaše chuťové poháriky zaplesajú nad zaujímavou zmenou.
Doba prípravy: 45 minút + 1 hodina na odležanie cesta
Ingredience
Čaj podľa potreby podrvte tak, aby neobsahoval väčšie kúsky. Potom zmiešajte múku s cukrom a zmäknutým maslom. Primiešajte žĺtky, citrónovú kôru a pridajte čaj. Všetko poriadne prepracujte do kompaktného cesta, ktoré necháte aspoň hodinu odležať v chladničke.
Cesto následne rozváľajte na hrúbku približne 3 milimetrov a pomocou vykrajovačiek alebo vlastnej fantázie vykrojujte tvary. Počet tvarov by mal byť párny. Pečte pri 180 °C približne 15 minút, kým cesto nezíska zlatistú farbu. Vychladnuté pečivo vždy po dvoch kúskoch zlepte džemom.
Čierny čaj v recepte môžete nahradiť tiež práškovým matcha tea, ktorý pečivu dodá sviežu zelenú farbu. Pečivo s čajom je však nutné skonzumovať približne do dvoch týždňov, pretože neskôr by mohlo zhorknúť.
Vyskúšali ste náš recept?
Zdieľajte s nami výsledok na sociálnych sieťach!